Як правильно вибрати ікру до Нового року?

Як правильно вибрати ікру до Нового року? 14.11.2012

Її мріють їсти ложками. Але їдять на бутербродах. Хоча навіть простий хліб з маслом вона перетворює в істинний делікатес, а звичайний вечеря - в елегантний банкет. Дійсно, червона ікра - це свято. Як вибрати правильну ікру для новорічного столу?
 
У неї немає недоліків
 
Як правило, делікатеси вишукані, смачні і шкідливі. Ікра - приємний виняток.
 
Вона відмінно засвоюється, покращує обмін речовин, зміцнює зір, підвищує імунітет і рівень гемоглобіну, нормалізує тиск і кровообіг, захищає від серцево-судинних захворювань і передчасного старіння. Крім того, ікра потужний афродизіак, тому ідеально вписується в меню романтичної вечері.
 
Її цілющі властивості надихають не тільки кухарів, але і косметологів, які використовують екстракти ікри в антивікової косметиці.
 
Хоча найдієвіший і приємний спосіб омолодження -їсти ікру. До речі, користь червоної ікри рівноцінна користі чорної, а більш низька ціна пов'язана з тим, що лососевих риб в природі поки набагато більше, ніж осетрових.
 
Як різниться ікра в залежності від порід риб?
 
Ікра горбуші - найпоширеніша. Яскраво-оранжевий колір, дрібні зерна.
 
Ікра кети - оранжево-червоний колір, найбільші зерна.
 
Ікра нерки - невеликі насичено-червоні зерна.
 
Червону ікру підрозділяють на два сорти:
 
Перший сорт - це ікра одного і того ж виду риб. Ікринки цілі і однорідного кольору, без плівок. Для ікри нерки або кіжуча першого сорту допустима неоднорідність кольору. Ікринки пружні, зі злегка вологою поверхнею, розсипчасті. Масова частка кухонної солі - від 4,0% до 6,0%.
 
Червона ікра другого сорту допускає змішання ікри двох видів риб. Неоднорідний колір, можлива присутність шматочків плівки, незначний відстій. Ікринки можуть бути м'які, вологі. Можлива в'язкість ікри. Масова частка кухонної солі - від 4,0% до 7,0%.
 
Головна умова - не подавати ікру в металевому посуді або з металевими ложками: від металу ікра набуває неприємного присмаку. За всіма правилами її треба подавати в кришталевого посуду на дрібних кубиках льоду. Якщо хочете втілити вічну мрію «ікра ложками», то подбайте, щоб вони були срібними або з перламутровим покриттям. Хоча навряд чи вам вдасться здолати більше однієї-двох ложок - смак буде дуже насиченим. Тому до ікрі подаються тости і вершкове масло, яке злегка пом'якшує солоний смак делікатесу.
 
Крім того, ікра відмінно поєднується з фуа-гра (гусячою печінкою), авокадо, різними соусами і суші. Найбільш вигідно смак ікри підкреслять охолоджене біле вино, брют і традиційна запітніла стопка горілки.