Як подавати червону ікру: правила етикету

Як подавати червону ікру: правила етикету 15.07.2013

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якого блюда, її необхідно укласти в ікорницю, поставлену на колотий лід.
 
З огляду на здатність ікри вбирати в себе присмак металевої банки, ікорниці виготовляють з порцеляни, срібла або скла. Що дозволяє зберігати натуральний смак ікри. З цієї ж причини до червоній ікрі обов'язково повинна подаватися спеціальна ложечка, допускається використання срібного або скляного предмета.
 
Їдять її часто з вершковим маслом, поклавши на тарілку в невеликих кількостях ікру і масло. Шматочок хліба беруть лівою рукою, ножем, що знаходиться в правій руці, на хліб намазують трошки масла, а на нього - червону ікру. Бутерброд направляють в рот лівою рукою.
 
Необхідно пам'ятати, що справжні гурмани ікринки НЕ пережовують, а тиснуть в роті, для того щоб насолодитися делікатним, воістину неповторним смаком.
 
Відповідно до європейських стандартів, кількість червоної ікри береться з розрахунку 1 унція на 1 гостя. Сервіровка повинна включати неметаллическую ложку, щоб у ікри не залишалася присмак металу. Як правило, використовуються скляні ікорниці.
 
Що стосується поєднання червоної ікри з напоями. То тут, слід сказати, що традиційно її подають з шампанським або охолодженої горілкою.