Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя 19.08.2013

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.
 
За даними дослідження, яке проводили в квітні 2013 року, регулярне споживання морської жирної риби, багатої білком і поліненасиченими жирними кислотами Омега-3 продовжує життя людини, розповіли в Асоціації дієтологів України.
 
Дієтологи рекомендують їсти морську рибу не менше двох-трьох разів на тиждень, щоб насичувати організм корисними жирними кислотами Омега-3. Дослідження показало, що люди з високим вмістом поліненасичених жирних кислот Омега-3 в організмі живуть довше, ніж ті, у яких цей показник нижче. Чоловіки, які навіть один раз на тиждень вживають в їжу морську рибу, менше схильні до ризику хвороб серця, а люди похилого віку з великим вмістом Омега-3 в організмі, згідно з дослідженням проведеного в Університеті Вашингтона, відчувають себе в цілому набагато краще тих, хто риби не їсть.
 
Сьогодні українські дієтологи відзначають, що близько 80% населення України споживає недостатня кількість Омега-3 поліненасичених жирних кислот.
 
Згідно даних Державної служби статистики, споживання риби і морепродуктів в Україні становить 13,2 кг / людину в рік. Це істотно менше норми, підкреслюють в Асоціації.

Джерело: http://korrespondent.net