Як правильно обрати ікру до Нового року?

Як правильно обрати ікру до Нового року? 14.11.2012

Її мріють їсти ложками. Але їдять на бутербродах. Хоча навіть простий хліб з маслом вона перетворює на справжній делікатес, а звичайний вечеря - в елегантний банкет. Дійсно, червона ікра - це свято. Як вибрати правильну ікру для новорічного столу?
У неї немає недоліків
Як правило, делікатеси вишукані, смачні і шкідливі. Ікра - приємний виняток.
Вона відмінно засвоюється, покращує обмін речовин, зміцнює зір, підвищує імунітет і рівень гемоглобіну, нормалізує тиск і кровообіг, захищає від серцево-судинних захворювань і передчасного старіння. Крім того, ікра потужний афродизіак, тому ідеально вписується в меню романтичної вечері.
Її цілющі властивості надихають не тільки кухарів, але і косметологів, які використовують екстракти ікри в антивікової косметиці.
Хоча найдієвіший і приємний спосіб омолодження іст ікру. До речі, користь червоної ікри рівноцінна користі чорної, а більш низька ціна пов'язана з тим, що лососевих риб в природі поки набагато більше, ніж осетрових.
Як різниться ікра в залежності від порід риб?
Ікра горбуші - найпоширеніша. Яскраво-оранжевий колір, дрібні зерна.
Ікра кети - оранжево-червоний колір, самі зерна.
Ікра нерки - невеликі насичено-червоні зерна.
Червону ікру підрозділяють на два сорти:
Перший сорт - це ікра одного і того ж виду риб. Ікринки мети і однорідного кольору, без плівок. Для ікри нерки або кіжуча першого сорту допустима неоднорідність кольору. Ікринки пружні, зі злегка вологою поверхнею, розсипчасті. Масова частка кухонної солі - від 4,0% до 6,0%.
Червона ікра другого сорту допускає змішання ікри двох видів риб. Неоднорідний колір, можлива присутність шматочків плівки, незначний відстій. Ікринки можуть бути м'які, вологі. Можлива в'язкість ікри. Масова частка кухонної солі - від 4,0% до 7,0%.
Головна умова - не подавати ікру в металевому посуді або металевими ложками від металу ікра набуває неприємного присмаку. За всіма правилами її треба подавати в кришталевого посуду на дрібних кубиках льоду. Якщо хочете втілити вічну мрію & laquo; ікра ложками & raquo ;, то подбайте, щоб вони були срібними або з перламутровим покриттям. Хоча навряд чи вам вдасться подолати більше однієї-двох ложок - смак буде дуже насиченим. Тому до ікрі подаються тости і вершкове масло, злегка пом'якшує солоний смак делікатесу.
Крім того, ікра відмінно поєднується з фуа-гра (гусячою печінкою), авокадо, різними соусами і суші. Найбільш вигідно смак ікри підкреслять охолоджене біле вино, брют і традиційна запітніла стопка горілки.