Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя 19.08.2013

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

& Nbsp;

За даними дослідження, яке проводили в квітні 2013 року, регулярне споживання морської жирної риби, багатої білком і поліненасиченими жирними кислотами Омега-3 продовжує життя людини, розповіли в Асоціації дієтологів України.

& Nbsp;

Дієтологи рекомендують їсти морську рибу менше двох-трьох разів на тиждень, щоб насичувати організм корисними жирними кислотами Омега-3. Дослідження показало, що люди з високим вмістом поліненасичених жирних кислот Омега-3 в організмі живуть довше, ніж ті, в яких цей показник нижче. Чоловіки, навіть один раз на тиждень вживають в їжу морську рибу, менше схильні до ризику хвороб серця, а люди похилого віку з великим вмістом Омега-3 в організмі, згідно з дослідженням проведеного в Університеті Вашингтона, відчувають себе в цілому набагато краще тих, хто риби не їсть.

& Nbsp;

Сьогодні українські дієтологи відзначають, що близько 80% населення України споживає недостатня кількість Омега-3 поліненасичених жирних кислот.

& Nbsp;

Згідно з даними Державної служби статистики, споживання риби і морепродуктів в Україні становить 13,2 кг /людину в рік. Це істотно менше норми, підкреслюють в Асоціації.

Джерело: & nbsp; http://korrespondent.net