
Як подавати червону ікру: правила етикету 15.07.2013
Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в ікорницю, поставлену на колотий лід.
З огляду на здатність ікри вбирати в себе присмак металевої банки, ікорниці виготовляють з порцеляни, срібла або скла. Що дозволяє зберігати натуральний смак ікри. З цієї ж причини в червоній ікрі обов'язково повинна подаватися спеціальна ложечка, допускається використання срібного або скляного предмета.
Їдять її часто з вершковим маслом, поклавши на тарілку в невеликих кількостях ікру і масло. Шматочок хліба беруть лівою рукою, ножем, що знаходиться в правій руці, на хліб намазують трохи масла, а на нього - червону ікру. Бутерброд направляють в рот лівою рукою.
Необхідно пам'ятати, що справжні гурмани ікринки НЕ пережовують, а тиснуть в роті, для того щоб насолодитися делікатним, воістину неповторним смаком.
Відповідно до європейських стандартів, кількість червоної ікри береться з розрахунку 1 унція на 1 гостя. Сервіровка повинна включати неметаллическую ложку, щоб у ікри не залишалося присмак. Як правило, використовуються скляні ікорниці.
Що стосується поєднання червоної ікри з напоями. Те, строго кажучи, традиційно її подають з шампанським або охолодженої горілкою.
- ..детальніше
Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя
Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.
..детальнішеЯк подавати червону ікру: правила етикету
Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід...детальнішеХарчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море
Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати...детальнішеЯк правильно обрати ікру до Нового року?
Її мріють їсти ложками. Але їдять на бутербродах. Хоча навіть простий хліб з маслом вона перетворює на справжній делікатес, а звичайний вечеря - в елегантний банкет. Дійсно, червона ікра - це свято. Як вибрати правильну ікру для новорічного столу?
- ..детальніше
Вживання риби допомагає боротися з депресією
Згідно нової теорії західних дієтологів і психіатрів між роботою мозку, емоціями і харчуванням існує тісний зв'язок. Чому саме риба? Цей продукт допомагає мозку виробляти речовини, які дають можливість відчувати себе спокійніше, щасливіше, зберігати ясність думки.
..детальнішеEuropean Seafood Exposition Brussels 2012
20-я щорічна виставка морепродуктів European Seafood Exposition і 14-я щорічна виставка переробки морепродуктів Seafood Processing Europe пройшли в квітні 2012 року в Брюсселі.
..детальнішеЧилійська мідія набуває все більшої популярності на світових ринках
За період з січня по листопад 2011 року Чилі експортувала 66 043.8 тонн чилійської мідії (Mytilus chilensis), що на 46% перевищує експорт аналогічного періоду 2010 року (45 219.3 тонн).