
Шашлик з осетра
- осетер (філе) - 1500г
- вино біле сухе - 150г
- масло рослинне - 50г
- лимон - 1/2 шт.
- ріпчаста цибуля - 300г
- перець солодкий стручковий - 300г
- помідори - 500г
- перець чорний мелений - за смаком
- лавровий лист - за смаком
- сіль.
& Nbsp;
Шматки осетрового філе витримати 1.5-2 години в маринаді, приготованому з вина, олії, лимонного соку, ріпчастої цибулі, чорного меленого перцю і солі. Потім відцідити, нарізати філе на порційні шматочки, а перець і помідори - шматочками величиною з рибні кубики. Одягти на рожен послідовно шматочок риби, перцю,, риби, помідора, лавровий листок, знову шматочок риби і т. Д. Смажити на решітці або над розжареним вугіллям з усіх боків до рум'янцю.
- детальніше
Рибний суп по-середземноморському
Для приготування знадобиться:
- 500 г щільного філе білої риби без кісток і шкірки
- 2 столова ложка оливкової олії
- 1 велика цибулина, нарізати
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 400 г (1 банка) помідорів у власному соку
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1 стакан сухого білого вина
- 3 склянки рибного або курячого бульйону
- 1 столова ложка дрібних каперсів
- 2 столові ложки нарізаних оливок
- пригорща свіжого листя базиліка
&Nbsp;
детальнішеКальмари, фаршировані грибами, сиром і яйцями
Фаршировані кальмари не просто смачні, вони чудово виглядають на будь-якому столі.
Склад:
Тушки кальмарів & ndash; 4 шт
Яйця & ndash; 2 шт
М'який сир & ndash; 100 гр
Мариновані печериці – 20 шт
Сіль, чебрець & ndash; по 0,5 ч.л.детальнішеЛаваш з лососем
Інгредієнти для рецепта & nbsp; Лаваш з лососем
тонкий лаваш - одна штука
копчений лосось - 200 грам
м'який плавлений сир - 100 грам
червона ікра - за смаком
листя зеленого салату - на смак
зелень кропу - за смаком
лимон - для прикрасидетальнішеСалат з креветками
&Nbsp;
Інгредієнти:
апельсин - 3 шт.
огірок - 1 шт.
солодкий перець - 1 стручок
рис - 100 г
креветки - 100 г
лавровий лист - 1 шт.
кріп - 1 пучок
яйце - 1 шт.
суха гірчиця - 1 щіпка
лимон - 1/2 шт.
рослинне масло - 100 мл
- детальніше
Закусочний торт
Інгредієнти:
риба червона слабосолона ( форель або сьомга ) 500 г
яйця варені 4 шт.
рис відварний 4-5 ст. л.
крабові палички (або креветки) 1 упаковка
Для крему:
м'який сир "Філадельфія" 100 г
сметана 4 ст. л.
майонез 4 ст. л.
желатин 8 г
Для прикраси:
зелень
червона ікрадетальнішеВолован з кремом з сирного сиру і червоною ікрою
Особливих пропорцій в цьому рецепті немає, все залежить від того, на скільки людина ця закуска готується.
Нам знадобиться:
листкове бездріжджове тісто
сирний крем сир (можна взяти вершковий)
трохи вершків 20%
червона риба солона (можна сьомгу холодного копчення)
дрібно нарізану зелень кропу (її потрібно небагато)
детальнішеСуп-пюре з лососем
- філе лосося - 500г
- цибуля речатий - 1 цибулина
- цибуля порей - 4 стебла
- оливкова олія - 1 ст.л.
- картопля - 2 бульби
- рибний бульйон - 2 склянки
- вода - 3 склянки
- вершки жирні (33%) - 2/3 склянки
- лавровий лист, сіль, мелений чорний перець, лимонний сік - за смаком
- свіжа зелень петрушки - за смаком
У неглибоко каструлі розігрійте оливкову олію, додайте дрібно нарізані цибулю і цибулю-порей і обсмажуйте до тих пір, поки цибуля не стане прозорим (приблизно 2-3 хвилини). Додайте в каструлю нарізану кубиками картоплю, рибний бульйон, приправте сіллю і спеціями. Доведіть бульйон до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варити до готовності картоплі (25-30 хвилин).
Потім дайте супу охолонути, злийте бульйон в окрему каструлю, а овочі порціями пюріруйте в міксері або кухонному комбайні. Содіні пюре з'єднати з бульйоном і розігрійте на маленькому вогні.
Філе лосося порізати маленькими шматочками, перемішайте їх з сіллю і перцем і додайте в суп. Проваріть до готовності риби, постійно помішуючи (не більше 5 хвилин), поле чого приправте суп-пюре вершками і за бажанням, лимонним соком.
Перед подачею на стіл суп можна прикрасити гілочками свіжої зелені.
детальнішеМідії з квасолею в томаті
- мідії (варені) - 200-250г
- квасоля - 1 склянка
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- рослинне масло - 2-3 ст.л.
- томат-паста - 1-2 ст.л.
- часник - за смаком
- сіль, цукор - за смаком.
& Nbsp;
Подрібнити м'ясо варених мідій, зварити квасолю. Цибулини обсмажити в маслі пісному. Додайте томат-пасту, часник, сіль, цукор і бульйон від мідій. Змішайте томат, мідії, приправи. Блюдо подати в охолодженому вигляді.
& Nbsp;
- детальніше
Салат з креветками і грейпфрутом і авокадо
- креветки далекосхідні (м'ясо) - 500г
- грейпфрут - 1 шт.
- майонез - 100г
- авокадо - 1/2 шт.
Свіжозаморожені креветки викласти в каструлю і залити крутим окропом (не кип'ятити). Потім очистити їх і розламати на шматочки ~ 1 см. Зрілий плід авокадо очистити (зняти дуже тонко шкірку, якщо плід дійсно зрілий, то шкурка дуже добре відділяється) нарізати кубиками. Пару великих рожевих грейпфрутів якісно очистити від плівок (якість очищення є гарантією того, що салат не вийде гірким), потім руками розібрати на дрібні шматочки. Всі отримані інгредієнти скласти в салатник, заправити майонезом. Ніжно перемішати. До подачі на стіл бажано охолодити.
Салат підходить в якості закуски на красивий рибний стіл. Якщо салат використовується в якості самостійного блюда, до нього непогано подати злегка підсмажені тости з французької булки, вершкове масло, трохи охолоджене біле вино.
детальнішеРибне філе в картопляному клярі
Інгредієнти:
Філе риби ( форель ) - 600 г
Картопля (середній) - 3 шт
Яйце куряче - 1 шт
Лимон - 1/2 шт
Борошно - 2 ст. л.
Приготування:
1. Філе риби нарізати на порційні шматки, посолити, додати спеції і скропити соком лимона.
2. Картоплю помити, очистити і натерти на крупній тертці. Додати яйце і борошно, ретельно перемішати. Рибу запанірувати в картопляному клярі (щільно притискаючи).
3. Обсмажити з двох сторін на розігрітій сковороді з оливковою олією. Зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності (близько 30 хвилин).
4. Подавати з овочами.детальнішеСтейки блакитної акули в білому вині
Стейки блакитної акули вимочуються в білому вині. Чим довше тим краще, в усякому разі, не менше 5 годин, а краще годин 10-15. У вино слід додати 3-4 столових ложки свіжовичавленого лимонного соку і крупномолотий чорний перець. Солити на цьому етапі не варто.
детальнішеЛокшина з соусом з кальмарів
- кальмари (очищені) - 900г
- оливкова олія - 1 ст.л.
- ріпчаста цибуля (нарізаний) - 1 шт.
- часник (дуже дрібно нарізаний) - 2 зубчики
- фенхель (насіння) - 1 ч.л.
- червоний перець (роздавлений) - 1/4 ч.л.
- помідори (консервовані) - 800г
- сіль - за смаком
- локшина - 450г
- петрушка (дрібно нарізана) - 25г. - детальніше
Лососіна, смажена в тісті
- філе лосося - 500г
- борошно - 1 склянка
- яйце - 1 шт.
- світле пиво - неповна склянка
- сік половинки лимона
- сіль - за смаком
- рослинне масло для смаженнядетальнішеКреветки в хрусткій паніровці
Тигрові креветки - 500г; для клярі: борошно - 3 ст.л .; вода; сіль; для панірування: панірувальні сухарі з білого хліба.
Розігріти духовку до 180С. Креветки промити, відрізати голову, зігнути хвостик, щоб між лусочками була видна чорна кишка.детальнішеШашлик з осетра
- осетер (філе) - 1500г
- вино біле сухе - 150г
- масло рослинне - 50г
- лимон - 1/2 шт.
- ріпчаста цибуля - 300г
- перець солодкий стручковий - 300г
- помідори - 500г
- перець чорний мелений - за смаком
- лавровий лист - зі смаком
- сіль.