+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Нототенія

Основним ареалом проживання сімейства є Південний океан і берега Антарктиди. В якості домінуючого таксона антарктичних риб вони займають екологічні ніші як на морському дні, так і в товщі води. Хоча у риб цього сімейства немає плавального міхура, але вони зазнали змін, пов'язані з їх глибоководної місцем існування, такі як збільшення жирової тканини і зниження мінералізації кісток, в результаті чого щільність тіла наближається до нейтральної для заповнення різних ніш в товщі води.
Вміст жиру (%) в м'ясі залежить від розміру риби і пори року. М'ясо в вареному вигляді світлий, крупноволокнисті, соковитий, смачний. Бульйон жирний, прозорий, з приємним смаком і запахом. Смажене М'ясо щільне, соковите, ніжне, смачне. Відмінна їдальня риба. Рекомендується готувати з неї другі страви, а також філе і баличні виробу, продукцію холодного і гарячого копчення. Здатність мармурової нототенії дозрівати в солоному вигляді досить висока. Її можна використовувати також для виробництва солоної продукції і консервів. З голів рекомендується готувати юшку, ікру направляти в посол, а молочко і печінку на приготування консервів.

Де водиться?

Нототенія

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше