+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Креветка

Креветка ваннамей.
Тепловодні креветки (Vannamei) поширені в тропічних і субтропічних водах Тихого і Індійського океанів. Є важливим об'єктом аквакультури в цілому ряді країн Середземномор'я, Індокитаю і Південно-Східної Азії.
Іноді креветку ванн називають білою креветкою, так як вона повністю просвічується & NBSP; на світлі. У природі креветка ванн воліє мулових прибережне дно, максимально вона може вирости до 9 см в довжину.
Тигрова креветка-
Природний ареал: східні берега Африки, Аравійський півострів, Південно-Східна Азія і Японське море. Також може зустрічатися в східній Австралії, деякі особини вселилися Середземне море через Суецький канал.
Свою назву креветка отримала завдяки чорним смужкам по всьому тілу. У довжину тіла вони можуть досягати 36 см, а за вагою і mdash; 650 грам.
ПІВНІЧНА креветка
Вона мешкає в холодних водах Північної Атлантики і в деякі роки може абсолютно зникати з південних районів, якщо температура води там стає занадто високою.
Глибоководна креветка може змінювати стать: вона народжується самцем і іноді у віці від 2,5 до 4 років перетворюється в самку. Креветки спаровуються восени, і самки виношують ікру під хвостовою протягом всієї зими.
Креветка служить гарним джерелом вітаміну В12 і жиророзчинних вітамінів A, і Д. Креветки містять легко засвоюваний організмом кальцій, в них майже в сто разів більше органічного йоду, ніж в яловичині і стільки ж білка, всі необхідні мікроелементи і вітаміни.
Креветка реалізується в вареному вигляді (як очищена, так і неочищена), свіжа, морожена і консервована. Варені креветки повинні бути твердими і блискучими і мати свіжий запах і колір. Існує величезна кількість рецептів страв з використанням креветок, проте найбільші споживачі креветок & Ndash; це любителі пива & hellip;

Де водиться?

Креветка

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше