+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Мідії

Представники цієї групи живуть по всьому Світовому океану.
Однак основне джерело видобутку мідій - штучне розведення. Мідій вирощують за допомогою спеціальних конструкцій, які підтримуються в воді на буях і складаються з мережі горизонтальних тросів і вільно звисаючих вертикальних кінців. Личинки, їх вабить водою, закріплюються на вертикальних кінцях і ростуть до необхідного розміру протягом 1-2 років. Потім раковини проріджують, збирають і сортують, биссус видаляється машинним способом прямо на борту судна. Мідію добувають цілий рік, однак найбільш успішним промисел буває восени і взимку.
Мідія - хороший джерело заліза, селище і вітамін В12. Незважаючи на невисоку жирність, мідії багаті корисними для здоров'я жирними кислотами Омега-3.

Де водиться?

Мідії

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше