+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Камбала

Кілька десятків видів риб сімейства камбалових та інших близьких сімейств. Найчастіше на прилавках зустрічаються такі види: морська (Pleuronectes platessu), желтоперого (Limando шорстка), річкова (Platichthys ftesus), зірчасті (Platichthys зірка) камбали, а також стрілозубих камбала, яка живе тільки в північних морях Тихого океану
Відрізняється від інших риб сильно сплющеним тілом і розташуванням очей на одній стороні. Звернена догори сторона більш яскраво забарвлена, і на ній є плавці. Має здатність до мімікрії. В процесі розвитку від ікринки до дорослої особини плаває як всі звичайні риби. Однак при досягненні зрілості камбала поступово лягає на бік, і її очей зсувається на інший бік.
Живе на дні морів, деякі заходять в річки. Камбала служить предметом промислу заради смачного м'яса. Кістки камбали великий і дуже легко відділяється від м'яса.
М'ясо камбалових жирне, ніжне і смачне. Використовуються ці риби для приготування варених і смажених страв. Смачні страви виходять з припущеної риби в соусі.

Де водиться?

Камбала

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше