+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Кальмар

Кальмари мешкають практично у всіх кліматичних поясах, включаючи арктичний, але особливо численні в тропічних водах; нерідкі в басейні Північного Льодовитого океану, звичайні в Охотському, Беринговому і Японському морях.
М'ясо кальмара багате незамінними амінокислотами, в тканинах тіла багато екстрактивних речовин, які сприяють виділенню травних соків. За вмістом білка, вітамінів В6, РР кальмари перевершують М'ясо риби, домашніх тварин. Ліпіди (жири) кальмарів багаті незамінними поліненасиченими жирами, що грають істотну роль в харчуванні людини. Крім цього кальмари багаті такий цінний мінеральні речовини, як фосфор, залізо, мідь, йод. За їх змістом вони перевершують коров'яче молоко, телятину, рибу (короп, лящ, карась, щука). За змістом мінеральних речовин кальмарів кілька поступається мідії.

Тихоокеанський кальмар
Зустрічається по всьому Японському, Жовтому, Східно-Китайському морях, Біля східного узбережжя японських островів до острова Окінава, в поверхневих шарах води до глибин не більше 200 м при температурі 0.4-28 & град; С. У теплі роки північна межа поширення кальмара розширюється до Командорських островів.
Кальмар Аргентинський
Поширений в Південно-Західній Атлантиці від Ріо-де-Жанейро до Фолклендських островів і банки Бердвуд.
Кальмар смачний, поживний, швидкий і зручний в приготуванні, особливо очищений.

Командорський кальмар
Зустрічається в Охотському, Беринговому і Японському морях. Самки Командорський кальмара більші за самців; їх максимальні розміри & mdash; 42-43 см, маса до 2,2 & mdash ;. 2,6 кг.Командорской кальмар служить предмет промислу в Росії, Японія, КНДР і Південна Корея

Де водиться?

Кальмар

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше