+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Хек (Мерлуза)

Поширені мерлузи на континентальному шельфі Атлантичного і Тихого океанів, на глибині від 100 до 1000 м.
Основні види є європейська, сріблясті і тихоокеанська Мерлуза.
Хек відноситься до тріскових риб, вона має подовжене тіло, один короткий і один довгий спинний плавник. Голова у мерлузи вузька, з довгою нижньою щелепою і викривленими зубами. Відмітна особливість мерлузи - чорний колір порожнини рота. Спинка мерлузи сірувато - чорна, а боки і черевце. - сріблясто-сірі
Біле соковите М'ясо мерлузи користується великим попитом в ресторанах Європи. В Іспанії та Португалії Мерлуза так само популярна, як тріска в Норвегії.

Де водиться?

Хек (Мерлуза)

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше