+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Морський окунь

У цьому роді морські окуні налічується близько 90 видів, з яких 4 живуть в північних водах Атлантичного, а майже всі інші & mdash; в помірних водах північної частини Тихого океану, причому біля американського узбережжя їх рази в два більше, ніж біля азіатського. Серед Цих ВИДІВ найдрібніші ледь досягають в довжину 20 см, а найбільші перевищують 1 м, перевершуючи за розмірами всЕ Інші види всього сімейства і досягаючи Маси 15 кг. Найчастіше це атлантичний золотистий або звичайний морський окунь (Sebastes) і клюворилих морський окунь (Санкт mentello) .Крім того, в Тихому океані промишляють тихоокеанського клювача (Санкт-галун), а також длинноперий шіпощека (Synanceiidae) і, в меншій ступеня, аляскинський шіпощека (Санкт-alascana).
За формою тіла морські окуні дійсно нагадують річкового, але тим не менше настільки відрізняються від нього по багатьом особливостям зовнішньої та внутрішньої будови, що відносяться не тільки до іншого сімейства, але і до іншого загону колючеперих риб. Живуть морські окуні до 15 років.
Має білий жирне М'ясо гарного смаку з невеликою кількістю кісток. Ця риба використовується головним чином для приготування в смаженому і відвареному, припущений і запечені видах.

Де водиться?

Морський окунь

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше