+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Минтай

Минтай - найбільш поширений і найчисленніший вид в північній частині Тихого океану. У водах Камчатки мешкає повсюдно :. Біля східного тихоокеанського, Охотського і западноберінговоморского узбереж
Подовжений тулуб, звужується до хвоста, пофарбовано на спинці в темно-коричневому кольорі, живіт і нижня частина тіла світлий. У верхній половині є плямистий малюнок. Очі великі, характерні для глибоководних і напівглибоководні риб. Нижня щелепа з невеликим вусиком довше верхньої.
До широкому споживачеві минтая надходить в замороженому вигляді, в консервах, в'ялений або сушений. Дуже популярна і корисна ікра минтая, яку за багатьма показниками прирівнюють до ікрі благородних риб. Печінка минтая за якістю не поступається знаменитій печінки тріски. З м'яса готують сурімі - основний інгредієнт крабових паличок.

Де водиться?

Минтай

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше