+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Тілапія

Тілапія - рід прісноводні риб, загін окунеподібних, поширений в тропіках. Рід тілапія відбувається з Малої Азії, однак з часом і за допомогою людей широко поширився по всій Африці і більшій частині Азії, органічно увійшов там в місцеву прісноводну фауну.
Всеїдність і невибагливість тиляпии по відношенню до корму увійшла в легенди і приказки місцевих африканських племен. Ось, наприклад, одна з них, які не стільки витончена, скільки показова: ""Якщо у тебе є старий черевик - Не викидайте його, краще віддайте тилапії, і через рік у тебе буде смачне М'ясо"".
Сьогодні тилапию культивують дуже широко, її можна виявити в штучних водоймах майже у всіх країнах Африки, Південно-Східної і Центральної Азії, а також в більшості країн Латинської Америки, США і навіть в деяких європейських країнах. У великих кількостях тілапія вирощується також і в КНР звідки експортується в промислових об'ємах.
У гастрономічному відношенні тілапія стала дуже популярною завдяки ніжному смаку свого нежирного і соковитого білого м'яса з високим вмістом білка і низьким вмістом жирів.
За складом воно дуже нагадує М'ясо птиці, і прекрасно підходить для дієтичного харчування. Підходить для будь-яких способів приготування - зазвичай відварюють на пару, печуть, смажать, готують на грилі, подають під різними соусами. М'ясо телапії відмінно гармонує з соусом з білого вина, вершковий соус, пивний соус, з картоплею і морква. Також тилапию маринують і коптять.

Де водиться?

Тілапія

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше