+380 99 15 66 349
+380 98 212 41 01
пн — пт с 9:00 до 18:00

Блувайтінг (південна путасу)

Путасу (ПІВДЕННА Micromesistius Australis) трохи крупніше північній, досягає довжина 50 - 55 см і вага 1 - 1,2 кг, відрізняється найкраща вгодованість. Вона поширена в водах схилу Патагонского від шельфу Ла-Плати до Південних Оркнейських островів.
У водах Антарктики путасу зустрічається у самій поверхні при температурі 1,0 - 1,5 & град; С. У міру просування на північ Уздовж Патагонської до шельфу переходить придонний спосіб життя, зустрічаючись На глибині до 200 - 300 м ПРИ 6 & температури mdash; 8 & град; С. Основні нерестовища її знаходяться поблизу Фолклендських островів.
М'ясо блувайтінга відрізняється приємним смаком і ароматом. Містить в середньому на 15% і 1,5 Білків% жиру. Використовується як їдальня риба, придатна для виготовлення кулінарних виробів.
За смаком путасу нагадує мерлузу. З печінки путасу, що містить близько 50% жиру і вітаміни 500 і А, можна виготовляти медичний риб'ячий жир і консерви.

Де водиться?

Блувайтінг (південна путасу)

Новини Всі новини

Експерти: регулярне споживання морської жирної риби продовжує життя

Вживання в їжу жирної морської риби здатне істотно зміцнити здоров'я і продовжити життя, говориться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі Annals of Internal Medicine.

19.08.2013 детальніше

Як подавати червону ікру: правила етикету

Згідно з правилами етикету, якщо червону ікру подають як окреме частування, а не в складі будь-якої страви, її необхідно укласти в икорницах, поставлену на колотий лід. 15.07.2013 детальніше

Харчова цінність м'яса форелі, вирощеної в море

Харчова цінність форелі залежить від її походження і віку, тому показники тесту можуть варіювати. 21.02.2013 детальніше